625 399 998
info@calribero.es
  • ca
  • en
  • fr
  • es
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Situació

 

SITUACIÓ

“Cal Ribero” està situat al poble de Vilanova de la Sal, a la comarca de la Noguera, ubicada al Prepirineu de Lleida.

VILANOVA DE LA SAL

Situat a 14 Km al nord de Balaguer, no supera el centenar d’habitants i la majoria d’ells amb una gran tradició familiar agrària. És un poble rural, familiar i molt acollidor; captivador per la seva tranquil·litat i els seus paisatges.

Vilanova de la Sal deu el seu nom a l’existència d’unes fonts de sal explotades al segle XI. L’església, dedicada a Santa Maria, conserva les restes d’un portal del segle XIII de l’antiga església romànica. A prop hi ha els vestigis de l’antic poble de Vilanova de Privà, on trobarem les ruïnes del castell i església romànica de Santa Margarita.

El terme municipal és força accidentat, on hi predominen alzinars i pinedes. La seva situació és magnífica per tal de realitzar tot tipus d’activitats: BTT, senderisme, caça, pesca, esports, turisme cultural…

Veure Activitats a l’entorn…

La Noguera

La Noguera és la comarca més extensa de Catalunya i una de les més heterogènies per la seva gran varietat paisatgística que li dona un caràcter únic. Reuneix 30 municipis, alguns amb nuclis agregats, alguns d’ells ja mil·lenaris.

Per a l’oci, la Noguera és una de les comarques privilegiades per a la pràctica de l’excursionisme, el ciclisme, l’escalada i l’espeleologia. La Vall d’Àger i el Montsec són llocs ideals per a la pràctica de l’ala delta.

La zona nord (Noguera Alta) desplega un paisatge encisador que acull paratges i racons d’interès històric, natural i d’oci: la serra del Montsec d’Ares i de Rúbies, congostos i embassaments com els de Mont-rebei, Terradets, Camarasa, etc, i reserves naturals com la de Sant Llorenç de Montgai on es pot practicar diferents activitats com “caiac”.

A la zona sud (Noguera Baixa) el paisatge canvia radicalment i s’estén grans planes amb un gran nombre de camps de conreu de secà i regadiu. L’estructura econòmica en la majoria dels municipis es agrícola i ramadera, complementada amb activitats dels sectors secundari i terciari com indústries artesanals, agroalimentàries, de mobles, tèxtils, de la construcció, comerç, etc.

La comarca ens permet fer una passejada per la història a través d’un llegat que ha perdurat fins als nostres dies transportant-nos al passat més remot. Formen part del portal aquest conjunt patrimonial ermites romàniques, castells, col·legiates, monestirs, esglésies … i Balaguer, la capital de la comarca anomenada ciutat de les tres cultures (cristiana, jueva i musulmana).