625 399 998
info@calribero.es
  • ca
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

VISITES D’INTERÉS

SEPARACIO

VILANOVA DE LA SAL

BOTO-VILANOVA-DE-LA-SAL

El poble:

Vilanova de la Sal, s’originà a Privà, un poble medieval fundat a mig segle XII. A mitjans del segle XIV, la població començà a establir-se en terres més senzilles de cultivar, fent el nucli de Vilanova de Privà, i Privà acabà en ruïnes. Se’n conserven les restes de l’església de Santa Margarida de Privà que podeu visitar. De tot el conjunt queda dempeus la nau de l’església dedicada a Santa Margarida i un tros de l’escala de cargol que conduïa al campanar. Al bell mig del poble, trobareu l’església parroquial romànica de Santa Maria de Vilanova on s’hi conservaren entre el 1906 i el 1967 les restes dels comtes d’Urgell, traslladades temporalment del monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes. Per acabar la visita al poble, podeu visitar lesrestes de la capella de Sant Miquel, en ruïnes. Recorda que pots visitar aquests llocs conjuntament amb altres punts d’interès i realització d’activitats de la zona a través de visites concertades. Informa’t a www.ascalfo.cat

Les Salines de Vilanova de la Sal:

Des de temps immemorials els habitants de Vilanova de la Sal, es proveïen del recurs de les Salines per la supervivència dels veïns, a més de l’aigua dolça d’una font que brollava coneguda amb el nom Fontdolç. La fortuna de les salines del terme portaren el canvi de denominació del municipi que originalment es va crear com Vilanova de Privà. De les salines de n’extragueren entre 60 i 100 tones de sal, i s’explotaren comercialment des de l’edat mitjana fins al 1989; en l’actualitat s’està començant a explotar-les com a reclam turístic. Hi ha interessants visites guiades a les Salines de Vilanova de la Sal i als emplaçaments naturals on estan situades, on s’explica la seva formació, el seu funcionament i el futur projecte de gestió de les salines, tasts de flor de sal de la mateixa salina i visualització de diferents experiments amb l’aigua salada. Informa’t a www.ascalfo.cat. Per més informació pots consultar: lessalines.blogspot.com.

Les vistes desde l’ermita de Montalegre:

Al costat de la porta del nostre jardí, trobareu un indicador del camí per arribar-hi. Es tracta d’una ruta que podeu fer a peu o bicicleta, de dificultat moderada, on trobarem forts pendents ja que l’ermita es troba situada al cim de la serra del Montroig. Ens deixa unes immillorables vistes de Vilanova de la Sal, la plana de Balaguer i el pantà de Camarasa, motiu pel qual es coneix també amb el nom de mirador de la Noguera. Aquesta ruta té una durada aproximada de 90 minuts a peu, però també hi podeu pujar en cotxe (15 min). També pots visitar l’ermita conjuntament amb altres punts d’interès i realització d’activitats de la zona a través de visites guiades concertades. Informa’t a www.ascalfo.cat

“La platja” de Vilanova de la Sal (pantà de camarasa) i l’estació de tren:

Molt a prop de Cal Ribero (20 minuts en cotxe), trobarem una tranquil·la zona, simulant una platja de pedres on gaudirem de l’aigua fresca del pantà de Camarasa i veurem la naturalesa que l’envolta. Es un lloc ideal per anar a passar un dia de picnic i poder-se refrescar a l’aigua del pantà. Per arribar-hi heu de seguir pel camí que porta a l’estació de tren de Vilanova de la Sal (6km). De de l’estació de tren, heu de seguir caminant uns 10 minuts per arribar a la platja. Pregunta’ns com arribar-hi!

Podeu veure el nostre vídeo del poble fent “click” AQUÍ

SEPARACIO

TARTAREU

BOTO-TARTAREU

El Museu de Tartareu:

El Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural de Tartareu és un projecte de dinamització territorial que vol posar en valor i promoure el patrimoni arqueològic, paleontològic, arquitectònic i cultural del municipi de les Avellanes, Santa Linya, Vilanova de la Sal i Tartareu.

El centre es troba ubicat a les antigues escoles de Tartareu, i s’estructura en tres plantes. La planta baixa està dedicada a la paleontologia i els orígens de la terra. A la primera planta, dedicada a l’arqueologia, trobem una exposició sobre la prehistòria, amb una representació de la Cova Joan de l’Ós, i una exposició sobre l’època andalusí. Finalment, la segona planta està destinada a un espai polivalent, on es realitzen exposicions fotogràfiques, i una sala d’actes que acull les xerrades i les conferències que s’organitzen.

SEPARACIO

OS DE BALAGUER

BOTO-OS-DE-BALAGUER

El Monestir de les Avellanes i el Pou de Gel:

Trobem el Monestir a 2 quilometres de l’entrada a la població de Vilanova de la Sal, tot i que pertany al municipi veí d’Os de Balaguer. La parròquia, en canvi, pertany a Vilanova de la Sal, i el nom el pren del poble veí de Les Avellanes. Va ser declarat bé cultural d’interès nacional l’any 1931. Hi ha la possibilitat de visitar-lo per lliure o a través de visites guiades que organitza el mateix Monestir, o bé altres entitats en conjunt amb altres activitats de la zona. La visita consisteix en un passeig per la seva història a partir dels edificis, escultures i altres detalls presents al monestir des de la seua fundació fins als nostres dies:

www.monestirdelesavellanes.com – Telf. 973 43 80 06

El Pou de Gel: Podeu demanar les claus del Pou a recepció del Monestir, on també us indicaran com arribar-hi. Es tracta d’una excursió fàcil, curta i gratuïta (20-30 minuts) que comença als jardins del monestir i acaba al pou de gel, que actualment es troba habilitat com oratori.

Cova dels Vilars:

Està situada al terme municipal d’Os de Balaguer, en un congost que forma el barranc dels Vilars. A la cova es conserven fins a vint-i-nou magnífiques pintures rupestres pintades de colors. Possiblement foren realitzades en diversos períodes de l’Edat del Bronze que abasten des del 1.800 aC al 650 aC. Per dirigir-nos a la cova, des de Vilanova de la Sal, ens hem de dirigir a Os de Balaguer; situat a deu minuts en cotxe. Allí hem de seguir els panells informatius que ens portaran fins la cova sense cap complicació. També pots visitar la cova conjuntament amb altres punts d’interès i realització d’activitats de la zona a través de visites guiades concertades:

“Lleida i Tú” 973438232 – 639772265 – www.lleidaitu.com

SEPARACIO

SANTA LINYA

BOTO-SANTA-LINYA

La Cova Gran de Santa Linya:

Es tracta d’una immensa balma d’una gran bellesa cromàtica, que aixopluga 2800 m2 que es disputen escaladors i arqueòlegs.

Segons els escaladors, és el millor lloc del món per fer escalda esportiva, degut a l’alta concentració de vies dures, 40 vies amb grau de més de 8 i 7 vies de grau 9. El fet que surti sovint en revistes especialitzades i la presència constant de gent mediàtica a la zona com en Crish Sharma fa que vingui gent de tot el món a fer-hi escalada.

A nivell arqueològic hi trobem 9 metres d’estrats, verges fins al 2002, que representen una seqüència inèdita dels últims 50.000 anys a la zona central de Catalunya.

El balconet de Santa Linya:

Des del poble de Santa Linya (a 15 minuts en cotxe de Cal Ribero), trobareu la pista forestal que us portarà al balcó de Santa Linya. Després d’una ruta de 4.5 km. (60 minuts aproximadament) arribareu a un penya-segat on podeu gaudir d’unes vistes immillorables de tota la vall i les muntanyes que formen part del Montsec i el pre-Pirineu català. Tot i que és tracta d’una ruta de dificultat moderada, cal comentar que al final del camí es troba una fort pendent per arribar al Balconet. Si voleu continuar fent ruta, des de el Balcó de Santa Linya podeu continuar per una ruta de dificultat alta degut a les seves forts pendents de 3.5km aproximadament. Impressionant per la seva ubicació, l’església de Sant Pere es troba al cim d’un esperó rocallós situat dins el barranc de Sant Pere que l’hi dona nom. Per les seves característiques tipològiques i constructives, aquesta església s’inscriu dins una arquitectura de fórmules llombardes, i a l’estil de les altres esglésies de la regió, es pot considerar una obra bastida a cavall del segle XI i XII.

SEPARACIO

SANT LLORENÇ DE MONTGAI

BOTO-SANT-LLOREN-DE-MONTGAI

El pantà de Sant Llorenç:

Sant Llorenç de Montgai, a només 15 minuts en cotxe de Cal Ribero, és conegut pel seu embassament, un lloc ideal per gaudir de nombroses activitats aquàtiques i de lleure, com passejar en caiac per les aigües tranquil·les i majestuoses del llac o practicar la pesca esportiva. A més, l’espai està declarat reserva natural de fauna salvatge.

El poble, situat al peu de l’embassament, pertany al terme de Camarasa. Dalt d’un tossal, a ponent de la població, hi trobem les ruïnes d’un antic castell sarraí. L’embassament s’estén al llarg de la carretera envoltada de desmais que ens condueix fins a la presa. La construcció data de l’any 1935 i fou obra de la Canadenca. Cal destacar l’església romànica. A més a més, Sant Llorenç de Montgai és un bon punt d’observació d’aus aquàtiques.

SEPARACIO

BALAGUER

BOTO-BALAGUER

Ruta per Balaguer:

Dificultat baixa – 90 minuts aproximadament. Balaguer és la capital de La Noguera, ciutat de comptes, i on trobarem monuments que mostren el pas de temps i la identitat que els atorga el riu Segre. Iniciarem la ruta des de la Plaça Mercadal, emblemàtica pels seus porxos i pel mercat que es celebra cada dissabte des de fa més de 800 anys. Està situada al casc antic de la ciutat i entre importants edificacions com el carrer de la Botera, on podrem admirar el Portal de Gel i accedir a les restes de la Muralla de Balaguer, que protegia als habitants de possibles assaltants. Prosseguint la muralla, arribarem a l’Església de Santa Maria, una majestuosa obra arquitectònica d’on també podrem observar unes magnífiques vistes de Balaguer. Acabarem de visitar el casc antic recorrent carrers tan emblemàtics com el carrer del Barrinou, on trobarem el Museu Comarcal de Balaguer, el carrer Major i el carrer d’Avall coneguts per la seva activitat comercial. Acabarem la ruta pel casc antic a la plaça Sant Salvador, per on podrem accedir al carrer del Pont on trobarem les escales de pujada al Sant Crist de Balaguer. Un cop visitat el Santuari, tornarem al Pont Vell on podrem gaudir de les vistes del casc antic de Balaguer sobre el caudal del riu Segre i finalitzarem la ruta a Balaguer fent una passejada per la zona enjardinada del voral del riu Segre. Si tens més temps, no et perdis el Castell Formós de Balaguer (www.castellsdelleida.com) o el Monestir de les Franqueses (www.monestirs.cat). Si vols més informació pots contactar amb l’Oficina de Turisme de Balaguer, situada a la plaça Comptes d’Urgell núm. 5, o al telèfon 973 445 194.

Museu de Balaguer:

Actualment, el Museu de la Noguera administra i organitza el patrimoni museístic de Balaguer  i procura la coordinació de l’activitat museística de tota la comarca i el desenvolupament al servei d’aquesta de les tasques de recercadocumentació,conservació i restauraciódifusió i pedagogia del patrimoni integral de la comarca.

La seu actual compta amb sales d’exposició estable, sala d’exposicions temporals, botiga, biblioteca, sala de consulta, laboratoris i magatzems. Podeu consultar més informació a:

www.museucn.com

Viver Pàmies:

Agrobotiga d’interés on es programen activitats d’intercanvi de coneixements per l’autogestió de la salut i el viure activista. Col·laboren en les visites guiades de Dolça Revolució i promovent l’agricultura ecològica:

www.pamiesvitae.com

El Tren dels Llacs, Balaguer-La Pobla de Segur:

Gaudeix d’un recorregut nostàlgic que et permet retrocedir en el temps, una experiència imprescindible per als amants del ferrocarril i de la natura en estat pur. Es tracta d’un viatge inoblidable per les terres de Lleida fins als llacs del pre-Pirineu: el Tren inicia la ruta al Segrià, travessa la Noguera i el Montsec i arriba al cor del Pallars Jussà. El lloc més proper dels apartaments per iniciar la ruta és l’estació de trens de la ciutat de Balaguer, just on el paisatge cobra més bellesa. La ruta ens endinsa en el passat amb tot l’esplendor i encant del propi tren amb les dues locomotores dièsel 10817 i 10820, i arrossegant 4 vagons d’època, i ens ofereix uns paisatges on la naturalesa, amb la seva diversitat de colors, ens enamorarà i ens oferirà sensacions de llibertat.

Podeu veure el nostre vídeo del Tren fent “click” AQUÍ

Consulta les tarifes, horaris i reserves a www.trendelsllacs.cat o al telèfon 933 664 553, o contacteu amb nosaltres per a més informació.

Centre d’Interpretació OR del Segre:

En aquest espai, a través de diferents plafons i vitrines, envoltats per una ambientació d’un bosc de ribera o bultra, es fa un recorregut històric per l’explotació de l’or al riu Segre, documentada ja des d’època romana a la Cerdanya, però que tingué moments d’especial activitat en època andalusina i posteriorment als segles XVI i XVII, quan es començà a utilitzar el mercuri com a amalgamant per poder extreure l’or de l’arena.

La recerca d’or és realitza a la sala dels safareigs distribuïda en dos espais a diferent nivell. El primer està destinat als més petits i el precedeix un gran mural il·lustrat amb llegendes i històries inspirades en la recerca i el valor de l’or, com la del rei Mides o la dels tresors del comte Pere d’Urgell. Aquí els nens i nenes poden fer una pràctica de recerca d’or en uns safareigs adaptats.

Una col·lecció d’àbacs de diferents materials i èpoques d’arreu del món dóna pas al segon espai, destinat al públic en general, on el visitant pot realitzar un taller de recerca d’or amb l’àbac i arena aurífera del Segre.

Al costat dels safareigs el visitant pot consultar uns dossiers  sobre la història i la tècnica de la recerca d’or al Segre i a diferents zones auríferes d’altres continents del món.

Més informació a: www.museucn.com

 

ÀGER

BOTO-AGER

Parc Astronòmic del Montsec, Àger:

A 20 minuts de Cal Ribero, podeu trobar les instal·lacions del PAM (Parc Astronòmic del Montsec) que es troba situat al municipi d’Àger. El PAM consta de dos elements principals: el Centre d’Observació de l’Univers (COU) i l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAM) i és una iniciativa del Govern de Catalunya mitjançant el Consorci del Montsec, per tal d’aprofitar les aptituds i potencialitats de la zona del Montsec per a la realització de recerca, formació i divulgació de la ciència, en especial de l’Astronomia. El PAM, aprofita unes característiques úniques, que fan del Montsec, el lloc més adequat de Catalunya per a la instal•lació d’aquests centres. És una nova manera de veure tot allò que ens envolta, a més d’una visita distesa i cultural, per aprendre divertint-se. Coneix els horaris, tarifes i totes les activitats que s’hi desenvolupen a la pagina web:

www.parcastronomic.cat o sol·licita’ns la reserva de la visita juntament amb la reserva de l’allotjament.

El Congost de Mont-rebei. El congost en Kayak o en barca-Bus.

Aquesta és la ruta per excel·lència de les nostres contrades. És un dels llocs naturals amb més encant de les terres de Lleida, no només pel paisatge que ofereix, verge i allunyat de la mà de l’home, sinó també per la singularitat dels seus itineraris endinsats en la roca. És un itinerari molt complet amb un entorn meravellós, un espectacle natural admirable situat en un Espai Natural Protegit de més de 600 hectàrees i declarat com a Refugi de Fauna Silvestre, un lloc ideal per a qui li agrada la ornitologia. Podem arribar-hi per dos llocs:

 

1 .Costat Catalunya: a 25 minuts aprox. en cotxe des de Cal Ribero. La ruta comença des del poble de Corçà on podreu aparcar el cotxe. Fins i tot podríeu arribar fins a l’ermita de la Pertusa que és el primer indret que podrem visitar. Es tracta d’una ruta de 150 minuts aproximadament (8 km.) i de dificultat moderada.

2. Costat Aragó: 60 minuts aprox. en cotxe des de Cal Ribero. Per Àger, creuant pel port de muntanya de Sant Alís, o bé per la Carretera de la Vall d’Aran i fins al poble de Puente de Montañana (15 minuts més per aquesta segona opció). Per aquest costat, és de nivell fàcil i molt més recomenable en èpoques de calor com Juliol i Agost.

Un cop arribeu a l’apartament, us donarem un mapa on us explicarem les diferents opcions i camins.

Podeu veure el nostre vídeo de la ruta fent “click” AQUÍ

 

 

També podeu realitzar la visita amb el servei AQUA-BUS de Montsec Activa: Realitza 5 parades en diferents punts del Congost de Montrebei per poder veure el congost d’una manera diferent o realitzar la ruta a peu des de qualsevol dels 5 embarcadors que ofereix. També ho podeu combinar amb el servei de lloguer de Kayacs.

Per a més informació, lloguer de kayaks o de places a la barca Aqua-bus: 629 386 955 – www.montsecactiva.com

La Vall d’Àger:

És un dels llocs on la naturalesa brilla i les oportunitats per fer activitats se’ns presenten de diferents maneres. Podem visitar la Vall alhora que fem activitats aèries com el parapent, l’ultralleuger, vol amb globus aerostàtic, etc. També podem fer rutes per l’aigua llogant canoes o una barca motora, des del congost de Mont-rebei fins a Fet i Montfalcó. No hem d’oblidar la proposta de fer excursions a cavall o a peu a llocs com el Congost de Mont-rebei, el Pla de les Bruixes, la Via Romana, i altres rutes de la zona.

Per concretar horaris o contractar activitats de lleure, podeu adreçar-vos a alguna de les següents empreses de la zona:

Ager Air: 639 016 463 – www.agerair.com
Albatros: 608 494 404 – 973 455 222 – www.albatros.es
Alsnuvols: 656 288 617 – 973 455 099 – www.alsnuvols.com
Entrenuvols: 639 776 659 – 973 455 023 – www.entrenuvols.com
Montsec Activa: 629 386 955 – www.montsecactiva.com

SEPARACIO

LLEIDA

BOTO-LLEIDA

Lleida ciutat:

A només 40 minuts en cotxe, arribarem a Lleida capital. El Palau de la Paeria és un dels edificis civils d’estil romànic més important de Catalunya. Actualment hi trobem l’Ajuntament de la ciutat, ubicat al bell mig de l’eix comercial. En destaquem l’arxiu municipal, la sala del Retaule i La Morra (situada als soterranis, nom amb què es coneix la cambra que es destinava als presos condemnats a mort). El turó de la Seu Vella és un dels millors miradors de la ciutat, on podrem visitar l’emblemàtica Catedral de la Seu Vella. Altres trets distintius en són el Cor, el Retaule Major i l’exposició de Tapissos que daten del segle XVI. També podrem visitar vestigis romans i medievals, esglésies, banys andalusos o les restes de la muralla feudal. Et proposem unes rutes per descobrir i conèixer a fons la ciutat, des dels monuments més importants, fins als elements més quotidians que mostren la Lleida viva i cultural. Troba tota la informació a: www.turismedelleida.com o al telèfon 902 250 050.

La catedral La Seu:

La visita al conjunt monumental del Turó de la Seu Vella, permet gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat des del  Baluard de la Llengua de Serp o el Baluard de la Reina.

Es pot accedir a la Seu Vella en cotxe o a peu des del carrer Sant Martí, entrant al recinte emmurallat per la Porta del Lleó o bé des de la plaça de Sant Joan, en ascensor, pel Portal de Sant Andreu.

La Seu Vella –coneguda també com “el Castell de Lleida”– és el monument amb el qual, sens dubte, s’identifica a la ciutat de Lleida. Aquesta singular catedral va ser construïda en un turó des d’on s’albira, no només la ciutat, sinó també gran part de la comarca del Segrià i de la plana de Lleida.

Per més informació i visites consulteu: www.turoseuvella.cat

SEPARACIO

SALAS DE PALLARS

BOTO-SALAS-DE-PALLARS

Salas de Pallars i les seves botigues Museu:

És una vila emmurallada que destaca per les seves eres, la recuperació d’antics comerços, la fira d’art i sobretot per la fira de bestiar, que va arribar a ser una de les més importants de tot l’Estat espanyol i que actualment ha estat recuperada com a fira ramadera. Es troba a prop de l’embassament de Sant Antoni i compta amb la zona de Piolet, ideal per gaudir de les seves aigües transparents i per practicar diverses activitats nàutiques.

A les Botigues Museu de Salàs de Pallars podeu retrobar molts dels objectes relacionats amb l’antic comerç que hem anat consumint les famílies al llarg dels últims 100 anys. En la visita guiada s’explica l’origen de la barberia, la farmàcia, els colonials, l’estanc i els cafès tot passejant per Salàs de Pallars, poble amb un esperit comercial tan antic com la seva famosa fira de bestiar de peu rodó, que es remunta a l’Edat Mitjana.

Més informació i reserves a: www.lleidatur.com

SEPARACIO

PLA D’URGELL

BOTO-PLA-DURGELL

L’estany d’Ivars i Vila-sana. Lloguer de barques i excursions a caball.

L’estany d’Ivars i Vila-sana té una superfície d’aigua de 126 ha. Es tracta de l’estany interior de Catalunya més gran quant a dimensions. Actualment es tracta d’una llacuna d’aigua dolça, tot i que el seu origen és endorreic. L’aigua d’entrada, arran del projecte de recuperació que s’hi ha executat, prové del canal d’Urgell. És un d’aquells llocs que ens meravellarà pel seu encant natural. Amb abundància i gran diversitat de flora i fauna, faran que al arribar a l’estany ens adonem del seu esplendor. Allí trobareu miradors, aguaits, passarel·les, zones de descans i plafons informatius de la flora i la fauna que hi habita. Per poder gaudir plenament de la visita us recomanem anar preparats amb beguda fresca per passar-hi una bona estona i uns binocles per gaudir de les vistes i la fauna. Al mateix estany es poden llogar barques per poder veure’l des d’una perspectiva diferent o fins i tot, llogar-hi bicicletes. Consulteu-ne els horaris i les tarifes. Per no perdre cap detall, podeu concertar visites guiades per l’estany a través del telèfon 973 71 13 13 o visita la pàgina web www.estanyivarsvilasana.cat. Si voleu fer altres activitats a l’entorn de l’estany, podeu visitar la Casa Canal o Museu del Canal d’Urgell o el Museu de vestits de Paper, els dos ubicats a la ciutat de Mollerussa.